И Сачева обеща постепенно разхлабване на мерките от 21 декември

И Сачева обеща постепенно разхлабване на мерките от 21 декември
МС
A A+ A++ A

Тепърва ще обсъждаме мерките, най-късно в четвъртък ще вземем решение. Нямаме повод да сме големи оптимисти. Имаме известно овладяване на смъртните случаи, но са крехки тенденциите за отпускане на мерките. Това каза пред Нова телевизия социалният министър Деница Сачева, предаде БГНЕС.

Отпускането зависи от здравните данни. Нагласите на повечето членове на кабинета са да се започне поетапно отваряне, а не да има пълно отваряне след 21 декември, уточни още Сачева.

Фаза 2 в плана за ваксиниране ще се организира и съвместно с МТСП и общините. 15 000 души са тези, които би трябвало да бъдат ваксинирани в домове и 10 000 са служителите в тази група от домовете, които също ще бъдат ваксинирани, поясни министърът.

Тя добави, че самата тя ще се имунизира. Преди се колебаех. Никога не съм била против ваксините. Специално за тези ваксини се колебаех, получих повече информация и съм по-склонна вече, каза Сачева.

За ноември 6,7% е безработицата, уточни социалният министър и добави, че по-високи проценти се очакват през декември. 228 765 са регистрираните безработни, което е с 8000 повече от началото на месеца.

Ще се обсъжда със социалните партньори мерките за подпомагане на бизнеса да се удължат до края на юни. Дължимото за месец март ще се изплати през април. До този момент за бизнеса са изплатени почти 1,2 млрд. лева, съобщи още Сачева. 

 

 

#Деница Сачева #21 декември #мерки #смъртност #здраве #бизнес #помощ #безработица

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"