Георги Георгиев от БОЕЦ: Държавата на мафията няма пари за рицарите на здравето

Георги Георгиев от БОЕЦ: Държавата на мафията няма пари за рицарите на здравето
A A+ A++ A
Лидерът на една от най-активните организации в протестите срещу влсстта - Георги Георгиев, се намира от дни в КОВИД-отделение на ВМА. Явно вече той не е в толкова тежко състояние, защото намери време за снимка и благодарствен текст във Фейса към медиците, които са закрепили здравето му. БОЕЦ-ът не пропусна да отправи критики към "държавата на мафията". 
 
ЕТО КАКВО НАПИСА ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ:
 
"БЛАГОДАРНОСТ за героите"!
 
Срещнах ги навсякъде, от видинската болница, в спешният център, в реанимацията и Първа коремна хирургия на ВМА, във всички ковид отделения, в които лежа.
 
ЗНАЕТЕ ЛИ, че като сложат защитните маски и шлемове и предпазните облекла и започнат своите 12-часови смени, те НЕ пият вода дори до завършване на дежурството? Не се хранят, не ходят до тоалетна. Защото не могат. Те носят вода и хранят нас, а те стоят жадни и гладни.
 
Това са нашите герои и рицари на здравето. Няма да ги познаеш в асансьора, или в метрото, защото лицата им не се виждат, дори гласовете им са променени. Само по погледите ще ги познаеш - тези с големите очи, големите сърца и големите души! Безценни професионалисти и алтруисти, които трябва да запазим на всяка цена и да не допуснем системата да прокуди!
 
Когато следващият път запалите маска, или се чудите защо бойците протестираме срещу грабежа "Турски поток" и милиардите закопани там, си спомнете, че медиците ни работят с жалки възнаграждения и в тежки условия. За тях държавата на мафията пари няма.
 
И се поклонете на героите без много приказки. "Благодарност за героите" е достатъчно.
Благодаря, момичета и момчета, благодаря, доктори, благодаря, Хора!

#боец #Георги Георгиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »