ВИДЕО Разкритие на Божков: Фирми на Пеевски усвояват милиони от помощта 60/40

ВИДЕО Разкритие на Божков: Фирми на Пеевски усвояват милиони от помощта 60/40
A A+ A++ A

"Най-нуждаещи от държавната помощ за COVID-19 се оказаха #КОЙ и неговата държава. Членове и симпатизанти на Българско лято от Русе и Стара Загора успяха да съберат всички официални данни за фирмите, които са получили помощи по мярката 60/40 и да ги визуализират. Това написа в своята Фейсбук страница хазартният бос Васил Божков, който от началото на годината се укрива в ОАЕ.

"Равносметката е кратка: 

 🔍 Раздадени са 480 млн. лв. помощи. 

 🔍 Подпомогнати са едва 0.02% от фирмите в България.

В периода - месец март - октомври 2020 г. най-много пари от помощта за бизнеса по мярката 60/40 са отишли във фирми, които получават от държавата стотици милиони годишно. 
Фирмата на Шиши - Хидрострой, която всяка година “усвоява”  стотици милиони, за да строи пътища , се оказа сред “най-нуждаещите” се от помощи . А усвоеното отива в невидимите за Гешев чекмеджета. 

Сред най-подпомогнатите са:

 🔎 Български Пощи, на които Пеевски прехвърли разходите за разпространение на вестниците си, а впоследствие се оказа, че пощите нямат пари да си платят дори заплатите на служителите и са третият най-нуждаещ се “бизнес” от помощ. 

🔎 Мини Марица Изток - които получават над 30 млн. (в пъти повече от малкия и среден бизнес взети заедно) по мярката 60/40 и то паралелно с допълнителна помощ от 50 млн. лв. от Министерството на Енергетиката). 

Това са фактите, но не всички. Промяната е в наши ръце", пише хазартният бос в изгнание.

#Делян Пеевски #Васил Божков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"