Болници искат среща със Здравната каса заради цената на лечение на пациенти с COVID-19

Здраве | 23 декември 2020, сряда / 19:40| Показвания:ББА

В интервю на професор д-р Петко Салчев пред бТВ по-рано днес, става ясно, че и към момента ръководството на НЗОК няма информация колко струва лечението на един пациент с COVID инфекция. В отговор на питането и на готовността въпросът с цената на клиничната пътека да бъде обсъден отново, ако тя се окаже недостатъчна, от Българска болнична асоциация канят ръководството на Касата на разговори, в които да предоставят анализ на цената на клиничната пътека и реалните разходи и заедно да намерим решение на проблем, който вече дава отражения.

Ето какво още се казва в позицията на Българската болнична асоциация (ББА):

Цената на лечението на всеки пациент е различна, но в голяма част от случаите тя драстично надвишава цената на клиничната пътека. Разликата започва от 50% над клиничната пътека, а твърде често надхвърля 100%. Това е и причината преди седмици ББА да оповести, че това ще създаде финансови затруднения на редица болници.

Ще изпратим официално писмо до професор д-р Петко Салчев, в което заявяваме готовност да се включим в нови разговори, като предоставим на НЗОК цялата информация, с която разполагаме, както и конкретни предложения за решения.


Тагове: ББА, НЗОК, позиция, среща, НЗОК, цена, лечение, пациенти, covid-19

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси