Очакват трафик по пътищата, в автобусите има празни места

Очакват трафик по пътищата, в автобусите има празни места
БГНЕС
A A+ A++ A

В първия от серията почивни дни за Коледа се очаква интензивен трафик, предаде Нова ТВ. От КАТ още в сряда дадоха заявка, че техни патрули ще организират движението по основните пътни артерии, така че да няма километрични колони от автомобили.

От „Пътна полиция” обръщат внимание на пешеходците да бъдат изключително дисциплинирани. Само за миналата седмица за неправилно пресичане са били санкционирани 127 души.

В същото време билети и свободни места в автобусите има, тъй като голяма част от хората няма да пътуват по празниците тази година. Автобусите пътуват с много малък брой пътници.

Това заяви за БНТ Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

По думите й тази година са пуснати не повече от 4-5 автобуса и то основно в пиковите сутрешни часове, за да може да се осигури комфортно, удобно и безопасно пътуване.

Милтенова отбеляза, че около 10% е запълваемостта от капацитета на превозните средства. Няма линия, по която да кажем, че няма спад на пътникопотока.

Транспортът е пряко свързан със ситуацията в страната. В момента обемът е свит до минимум.

Щетите върху бранша са огромни. Подпомагане има, благодарение на правителствените мерки, заяви тя и изрази надежда, че браншът ще оцелее.

 

#голямото пътуване #трафик #автобуси #свободни места #полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"