Макрон вече няма симптоми, „пускат го“ след седмица

Макрон вече няма симптоми, „пускат го“ след седмица
Кремъл
A A+ A++ A

Френският президент Еманюел Макрон вече няма симптоми на коронавирус, съобщиха от кабинета му, седмица след като той даде положителен тест за коронавирус, съобщи Агенция Франс прес, предаде БНТ.

Президентът, който беше в самоизолация в официална резиденция близо до Париж, откъдето ръководеше срещи дистанционно, вече не трябва да остава в карантина, добави Елисейският дворец. Макрон "не показва симптоми на този етап", се казва в изявлението и "следователно изолацията на президента може да приключи след седем дни".

По време на самоизолацията си Макрон беше отговорен за "основните въпроси на текущите дела на страната ни" и ще продължи да го прави през следващите часове и дни, се казва в съобщението.

Макрон, който миналия четвъртък даде положителен тест за вируса, показваше симптоми на умора, кашлица и мускулни болки, обещава с всеки ден здравето му да се оправя.

От неговия кабинет съобщиха за "признаци на подобрение" за първи път в сряда, след като в предишни изявления състоянието на 43-годишния президент се описваше като "стабилно".

#Еманюел Макрон #коронавирус #симптоми #самоизолация #карантина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »