Ангелов: Целта ни е да постигнем 70% ваксинирани срещу COVID

Ангелов: Целта ни е да постигнем 70% ваксинирани срещу COVID
A A+ A++ A

9750 дози вече са разположени във фризера, който е в Центъра по заразни и паразитни болести. Оттук нататък започваме разпределението по шестте региони в страната. Също така пристигнаха и информационни материали, които са насочени към българските граждани. Това коментира министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

"Аз ще бъда първият ваксиниран българин. Утре ще започне ваксиниране в София в няколко болници, също така в Пловдив и Бургас. Броят на желаещите да се ваксинират постоянно се увеличава, ние сме оптимисти, че ако продължим с представянето на цялата информация и защо трябва да се ваксинират. Надявам се, че ще постигнем 70% ваксинирани българите, тогава ще хвърлим маските, ще се виждаме с нашите близки, ще излизаме, ще ходим на театър", допълни той.

Враца и Търново ще получат своите ваксини на 28-ми декември. Идната седмица пък ще има среща със здравния министър и целия екип от щаба, за да се направи достатъчно добра кампания, за да може всеки един човек да бъде подробно информиран. 

"В работните дни между Коледа и Нова година ще поканим всички медии на среща, за да можем да разчитаме на целия Ваш опит, за да може хората да разберат, че ваксината е безопасна, изключително ефективна. Ще обясним защо е важно хората да избират ваксинацията, вместо липсата на такава. Все още отговор на това колко ще е траен имунитет на ваксината няма. Аз като министър не бих си позволил да давам прогнози, надявам се, че имунитет ще е достатъчен, за да можем да постигнем колективен имунитет", каза още здравният министър

#Ангелов #ваксина #маска

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници