Фандъкова обещава да не допуска никакво строителство в парковете

Фандъкова обещава да не допуска никакво строителство в парковете
Pixabay
A A+ A++ A

В Южния парк има много частни имоти. За мое съжаление те са реституирани, връщани безобразно в годините назад. Това, което ние успяваме, е да държим здраво, за да не се допусне каквото и да било строителство там. Това каза пред БГНЕС столичният кмет Йорданка Фандъкова, която коментира проблемът с частните терени в парка.

В същото време законът ни задължава да изкупуваме такива обекти, което за мен е безобразна бомба заложена преди години. От една страна се връщат имоти на частници, интересно е и да се видят кои са те, и от друга страна, след това да им дадем пари, за да си защитим парка. Тези пари не са никак малко“, заяви Фандъкова.

Пред БГНЕС тя обяви, че е поискала работна група, сформирана от общински съветници от различни политически сили, да работят по въпроса по какъв начин ще се купуват и отчуждават частни терени, за да не се допуска строителство, защото наведнъж не може да бъдат изкупени всички проблемни терени. Според кмета интересен е и начинът, по който различните политически сили лобират откъде да се започне. И въпреки това: „Не може да допуснем каквото и да било строителство в парковете, не само в Южния парк“, отсече тя и подчерта, че изкупуването на такива терени струва сериозни средства на града. 

#Йорданка Фандъкова #паркове #реституция #имоти #строителство #изкупуване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »