Традиции за късмет от цял свят, които да изпълните в новогодишна нощ

Традиции за късмет от цял свят, които да изпълните в новогодишна нощ
A A+ A++ A

Всички бихме се радвали на малко повече късмет през 2021 г. Така че, независимо как решите да отпразнувате новогодишната нощ , било то с пищна новогодишна вечеря, тиха карантинна новогодишна нощ у дома, уютна нощ гледайки новогодишни филми , вижте дали можете да отделите малко време, за да вкарате и една от тези новогодишни традиции на късмет.

Всяка култура има свои собствени начини за стимулиране на късмета на нова година. В някои страни това, което носите, когато часовникът удря полунощ, е толкова важно, че ще повлияе на късмета, богатството, здравето и любовния ви живот през следващите 12 месеца, така че планирайте това облекло разумно. В други култури е важно не това, което носите, а това, което правите, когато часовникът удари полунощ, е важно - пригответе се да скочите от стол, да счупите малко съдове. И, разбира се, хранителните традиции винаги са любими. Независимо дали харесвате боб, нар, риба или грозде, има начини да включите тези и други храни за късмет. 

Новогодишни традиции за късмет - яжте Hoppin 'John
Твърди се, че всеки, който направи това ястие от черноок грах, свинско и ориз на 1 януари, ще изпита късмет и спокойствие през останалата част от годината . 

Носете бяло

Бразилия също улеснява избора на вашето новогодишно облекло - всички носят бяло за късмет и мир. Освен това съвпадащите тоалети осигуряват добри снимки!

Разбийте чиния
В Дания счупените съдове са нещо хубаво - хората обикалят чупенето на съдове на прага на своите приятели и семейство. Колкото повече парчета има пред дома ви на следващия ден, толкова по-щастлив и по-харесван сте 

Яжте 12 късчета грозде
Да, точно 12, по един при всеки удар от полунощ . Това правят в Испания - пускат по едно грозде за всеки месец от Нова година. Според Atlas Obscura : „Яденето на грозде ви гарантира щастлива година 

Целувка с любим човек

Чували сте за това и преди: Когато часовникът удари полунощ, трябва да целунете някого, когото обичате. Според Washington Post това е взаимствано от английския и немския фолклор

Скочи от стол

Също така в Дания хората скачат от столовете си и „прескачат“ през януари в полунощ, за да донесат късмет и да прогонят лошия дух. Не може да навреди! (Освен ако не счупите стола.)

Оставете вратите отворени

Често срещано суеверие е, че отварянето на вратите и прозорците ще остави старата година да си отиде безпрепятвесно. (Да се ​​надяваме, че тази стара година изчезва възможно най-бързо, моля.)

Изберете внимателно бельото си
Някои държави, особено в Латинска Америка, вярват, че цветът на вашето бельо може да ви донесе добри неща през следващите 12 месеца. Жълтото е за късмет, червеното е за любовта, а белите - носят мир.

#късмет #Нова година #Нова година

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »