3-годишното момче от Мисури с инсулт, след положителна диагноза COVID-19

3-годишното момче от Мисури с инсулт, след положителна диагноза COVID-19
A A+ A++ A

3-годишно момче от Мисури остана частично парализирано след инсулт след положителна диагноза за COVID-19 .

Според доклад на филиала на NBC KSN-TV , Колт Парис е доведен в болницата за жени и деца в Университета на Мисури миналата седмица, след като е спрял да яде и пие. При по-нататъшна проверка е показал приложен тест за COVID.

"Забелязах, че в сряда речта му е малко откъсната, но честно казано си мислех, че е уморен", каза Сара. 

След като провели поредица от тестове, лекарите казали на Сара и съпруга й Тим Парис, че синът им има запушване в мозъка.

"Беше ясно инсулт е“, каза детският невролог на MU Health Care д-р Пол Карни, който диагностицира малкото дете."И така, липсваше кръвоснабдяване от лявата страна на мозъка."

Карни, който практикува медицина от 20 години, отбелязал, че никога не е виждал нещо като случая на Колт.

"Това, което беше различно тук,е че беше дете и както споменах, всъщност няма друг случай като този", каза той. "Ако това беше някой на възраст над 40 или 60 години, вероятно щеше да има съвсем различен резултат."

Колт се нуждаел от операция за отстраняване на съсирека - което неврологът на MU Healthcare д-р Камило Гомес направил чрез лечение, наречено тромбектомия - и лекарят заявил, че колегите му роучват връзката между COVID-19 и възможните неврологични проблеми.

"Диагнозата COVID е важна, тъй като смятаме, че причината, поради която [пациентите] с COVID, включително детето, имат инсулти и редица други проблеми, е, че имат склонност да образуват съсиреци", каза Гомес пред изхода.

Родителите на Колт се надяват, че като споделят своята история, те могат да информират другите за възможните ефекти на COVID.

 

#коронавирус #инсулт #дете

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници