Ричард Алибегов недоумява защо не са затворени нехранителните магазини и локдаунът удря само кръчмите

Ричард Алибегов недоумява защо не са затворени нехранителните магазини и локдаунът удря само кръчмите
A A+ A++ A

Не мога да си представя, че искането на министъра на туризма, за удължаване на работното време на ресторантите в хотелите, е сериозно. Не разбирам с какво нашите заведения са по-опасни от тези в хотела. Това заяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов в ефира на Bulgaria on air.

От БАЗ и СЗБ реагираха остро на идеята заведенията в хотелите да работят до 00:30 часа в новогодишната нощ. Последва реакция и от здравния министър Костадин Ангелов, който не прие предложението на министъра на туризма Марияна Николова и отказа мерките да бъдат разхлабени за част от бранша.

"Защо не се затвориха нехранителните магазини и да се оставят само жизненоважните неща? Ние нямаме обяснение. Нямаме и яснота какво отварят след 31 януари", подчерта Алибегов.

Според него ще има неконтролируемо празнуване на Нова година и е възможно в средата на януари да имаме нов бум на заразени. Той посочи още, че няма как да се възползват от мярката 60/40, когато заведенията са затворени и не работят. А по думите му мярката 24 лева на ден за служителите е абсурдна.

#ричард алибегов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"