Съкращават 10% от общинската администрация в Бургас

Съкращават 10% от общинската администрация в Бургас
Община Бургас
A A+ A++ A

Кметът на Бургас Димитър Николов подписа днес заповед за оптимизиране числеността на общинската администрация. Причината е необходимостта от намаляване на разходите през 2021 г., наложена от изключителния натиск върху бюджета на Община Бургас, започнал още през пролетта на миналата година с извънредни харчове за справяне с кризата, причинена от К-19. Освен това постъпленията в хазната за 2020-а са значително по-малко в сравнение с предишната 2019-а. Допълнителни разходи предстоят и във връзка с увеличението на минималната заплата в цялата страна.

Оптимизирането на щата започна още през декември миналата година, когато с разрешение на местния парламент бяха извършени преструктурирания в общинските предприятия "Транспорт", "Общински имоти" и "Туризъм". Служителите там са вече с 56 по-малко (общо за трите предприятия).

С днешната си заповед кметът Николов възлага на заместник-кметовете, секретаря, директорите на общински предприятия и второстепенните разпоредители с общински бюджетни средства да представят в срок до 15 януари предложения за оптимизация на щатната численост в ресорите, за които отговорят, с до 10%. 



#Бургас #общинска администрация #съкращения #коронавирус #криза #разходи #Димитър Николов #заповед

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »