Мълния от Турция: Изобретиха лекарство, което се справя с COVID-19 за 30 секунди

Мълния от Турция: Изобретиха лекарство, което се справя с COVID-19 за 30 секунди
A A+ A++ A

Има ново, разработено, лекарство, което e способно да неутрализира Covid-19 за 30 секунди. Това обяви сензационно в ефира на новинарския канал CNN Türk собственикът на известната турска социологическа компания "Сонар" Хакан Байракчъ. Той допълни, че лично е бил свидетел на ефекта от метода. Пред очите му били излекувани 8 леко засегнати пациенти още преди няколко месеца. Лекарството било ефективно и при интубирани, като то се впръсквало в гърлото им и за денонощие те се възстановявали.

Хакан Байракчъ е разговарял лично с министъра на здравеопазването Фахретин Коджа и с негови заместници и те го уверили, че от министерстното ще проучат въпроса. Изобретателят на "вълшебния цяр" бил чужденец и допреди няколко месеца бил в Турция, но след като се срещнал с няколко фармацевтични компании решил да замине за родината си, една близкоизточна държава.

Водещият специалист д-р Мехмет Джейхан, ръководител на детско инфекциозно отделение към Медицински факултет на Университета Хаджеттепе, който също присъстваше на въпросното предаване, остана скептичен за достоверността на изнесените данни.

Байракчъ заяви в ефир, че човекът, който е изобретил лекарството, е излекувал след това още 340 пациенти в своята страна.

Хакан Байракчъ разясни, че бившият заместник на управляващата Партия на справедливостта и развитието Мехмет Метинер, който е бил в студиото на същото предаване, е използвал лекарството. Мехмет Метинер реагира на Хакан Байракчъ, като каза: "Нарушихте поверителността. Други страни могат да вземат сега това лекарство."

Очаква се мистериозният учен да пристигне в Турция отново след седмица и да започнат изследвания на държавно ниво на неговото изобретение.

Байракчъ даде да се разбере, че лично министърът на здравеопазването ще се погрижи за всичко и "много бързо, само след няколко месеца ще предоставим лекарството в услуга на целия свят."

#коронавирус #covid-19 #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »