Хаджигенов презентира платформа с име "Мутри, вън"! Получи съвет за обединение

Хаджигенов презентира платформа с име "Мутри, вън"! Получи съвет за обединение
A A+ A++ A

Бившият ни посланик в Русия - Илиан Василев, изрази категорично мнение, че опозиционните извънпарламентарни сили трябва да се обединят, ако искат да постигнат значим резултат и да попречат на кабинет "Борисов 4". Василев се чуди защо хората и организациите, които изкараха на плещите си протестите сега не намират път, дори към обща апликация за броене на гласовете на предстоящия парламентарен вот. 

ЕТО КАКВО НАПИСА ИЛИАН ВАСИЛЕВ: 

Според Николай Хаджигенов, днес "Изправи се" и "триото", споделено снощи в Алтернативата, щели да пускат свое мобилно приложение за независимо броене на изборите, при положение че от месеци има такова на ДБ и е отворено за съвместно ползване. Има и платформа. Имат и повече от половината от 12 хиляди застъпници или наблюдатели, които им трябват за да покрият изборните секции.

А според мен трябва и споразумение между трите формирования, относно застъпници и общи действия с НПО - наблюдателите.

И какво излиза, утре и Слави да си пусне свое и ще цъфнем и вържем. Приложения много, обединен контрол йок.

Неспособността за елементарна координация не само разочарова, но и показва политически егоцентризъм и незрялост, в крайно опасна фаза на драмата около изборите.

При това, забележете, няма особено привилегия за ДБ в случая, тъй като контролът на изборие е обща казуса и няма как това да прелее в електорални ползи само за тях.

Има две равнища на политика - едното е словесно, там обикновено са желанията, и друго - на стореното.

По думите посрещат, по делата изпращат.

А истинската работа е в обединението на ресурсите защото приложенията са само възможност, технологическо решение, а проблемът е в застъпниците и тези, които ще подават информацията, наблюдатели, пазители, информатори - за да го има това паралелно преброяване.

За елементарна защита срещу фалшификация на изборите не може да има единодействие, пък за смяна на системата.

Призовавам за спешна среща по темата и да не се разпиляват ресурсите и да не си мерят приложенията. Детска работа.

ВИЖТЕ ТУК ПУБЛИКАЦИЯТА НА НИКОЛАЙ ХАДЖИГЕНОВ

Скъпи приятели,

„Отровното трио и гражданите“ стартира платформата www.mutrivan.com. Всички трябва да бъдем пазители на изборните резултати, за да спрем измамите, манипулациите при броенето на бюлетините и опитите за купуване на гласове. Мутрите са във властта и точно те ще правят изборите. Достатъчни са 15000 човека, разпределени в секциите в България, за да държим мутрите далеч от свещеното ни право на глас. Те са готови на всичко и ние трябва да изградим ЩИТ за честни избори!

Наблюдателите, които ще пазят резултата, трябва да следят изборния процес, преброяването на бюлетините, коректното вписване на резултатите в протоколите и след това да получат заверено копие от протокола на изборната секция. Всеки ще снима копието и ще го качи в специалното ни мобилно приложение „Дръж мутрите вън“. Това е нашият преброителен щаб, за да обработим резултатите и да ги публикуваме в реално време. В рамките на мрежа за партньорство с други извънпарламентарни сили, ще разменяме и сравняваме резултатите. Вече има добра воля за това.

Запишете се тук: https://www.mutrivan.com

Ще поддържаме екип от юристи, които да консултират и помагат при изпращане на сигнали за нарушения.

Честността зависи от всеки един от нас! Всички ние пазим мутрите ВЪН и упражняваме граждански контрол. Тази битка е важна за всички, защото избраниците ще гласуват правилата, по които живеем, ще определят бюджета, съставен с нашите пари, ще избират правителство и ще контролират изпълнителната власт.

Правото ни на свободен вот е залегнало в Конституцията. Стигнахме до там сами да пазим правата си и ще го направим заедно.

Проф. Велислав Минеков

Адв. Николай Хаджигенов

Арман Бабикян

https://www.mutrivan.com

#Николай Хаджигенов #Илиан Василев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »