Внесоха в съда обвинителния акт срещу Лютви Местан

Правосъдие | 6 януари 2021, сряда / 15:46| Показвания:БГНЕС

Окръжна прокуратура в Кърджали внесе в Окръжен съд обвинителен акт срещу Юсеин Ахмед и Лютви Местан. Двамата са привлечени като обвиняеми за причиняване на пътнотранспортно произшествие, съобщава БНТ.

Юсеин Ахмед е предаден на съд за това, че на 14 април 2019 г., на кръстовище за с. Загорско, Кърджалийско, при управление на автомобила си е нарушил правилата за движение по пътищата и извършил пътнотранспортно произшествие.

Установено е, че той не се движел най-вдясно в платното, не е намалил скоростта и не е спрял, когато е възникнала опасност за движението. Юсеин Ахмед се движел със скорост над разрешената за участъка - 90 км/ч. Освен това не е осигурил всички условия за безопасното превозване на малолетен пътник в автомобила, като не му е поставил обезопасителните колани.

В резултат, на което по непредпазливост е причинил смъртта на детето.

На съда е предаден и Лютви Местан за това, че и той е нарушил правилата за движение и е причинил пътнотранспортно произшествие. При подхождане към кръстовището с Главен път I-5, идвайки от път без предимство, той е завил наляво и е навлизал в път с предимство. Не се е съобразил с пътен знак и с идващия по пътя с предимство лек автомобил, не го е пропуснал. Така по непредпазливост е причинил смъртта на детето, пътуващо в другия лек автомобил.

Делото за пътнотранспортното произшествие край с. Загорско, Кърджалийско е наблюдавано от екип от прокурори от Окръжна прокуратура – Кърджали, като разследването е извършено от екип следователи от ОСлО към ОП – Кърджали. Предстои в двумесечен срок Окръжен съд – Кърджали да насрочи делото в разпоредително заседание.


Тагове: прокуратура, съд, Кърджали, обвинителен акт, Лютви Местан, катастрофа, загинало дете

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси