Какви са ползите от упражненията с гребен тренажор и лост за набиране?

Какви са ползите от упражненията с гребен тренажор и лост за набиране?
pixabay.com
A A+ A++ A

Ако искате да се поддържате в добра форма и да тренирате всички мускулни групи вкъщи, препоръчваме Ви гребен тренажор. Този страхотен уред имитира гребането, като по този начин натоварвате своите ръце, крака, гръб и корем.

Повечето хора знаят много малко за това съоръжение и за неговите ползи. В тази статия ще Ви запознаем по-подробно с този фитнес уред.

Защо тренировките с гребен тренажор са толкова полезни?

Като за начало, трябва да споменем, че при гребането се изгарят доста калории и то много по-бързо. Редовните упражнения на гребен тренажорпомогнат да се сдобиете с мечтаната фигура. Самo за 30 минути Вие ще изгорите над 300 калории. Не е ли страхотно?

Гребането Ви позволява да контролирате движението и темпото и е чудесно упражнение, което помага активно възстановяване. Понякога се препоръчва като опция за упражнения за хора с ранен стадий на остеоартрит.

Гребният тренажор е един от най-добрите фитнес уреди не само заради изгарянето на калории. Както споменахме по-рано, с него се тренират всички мускулни групи от тялото, свалят се килограми и се изгражда мускулна маса. Това от своя страна спомага за издръжливостта, укрепва и тонизира мускулите. Гребането дори осигурява някои изненадващи ползи за сърцето и белите дробове.

Тъй като тренировката на гребен тренажор е високо интензивна, сърцето трябва да работи усилено, за да транспортира повече кръв към тялото. Това може да подобри силата му и да Ви предпази от много сърдечни-съдови болести.

Моделите гребни тренажори, които ще откриете на пазара, предлагат възможност за регулиране на натоварването чрез различни фитнес програми. Важното е те да са висококачествени, за да осигуряват приятна, комфортна и ефективна тренировка.

Още един много популярен и изключително полезен фитнес уред е лостът за набиране. С него ефективно се тренират мускулите на горната част на тялото.

Ползи от тренировките с лост за набиране

Ако искате да изградите сила, издръжливост и мускулна маса – упражненията с лост за набиране са идеалният вариант за Вас. Хубавото е, че за тези тренировки имате нужда само от уреда и малко пространство. Благодарение на лостовете за набиране, може да тренирате различни мускулни групи в домашни условия. На пазара се предлагат няколко модели лостове за набиране, в зависимост от това къде могат да бъдат монтирани. Основните висове са:

  • Лост за врата (поставя се на касата);

  • Лост за стена;

  • Лост за таван.

Едни от най-предпочитаните са лостовете за врата. Тези уреди са многофункционални и освен за набирания, могат да се използват за коремни преси, лицеви опори и дори за трениране на трицепси. Повечето модели се монтират и демонтират много лесно и бързо. Разбира се, всеки човек си има своите предпочитания и може да избере този лост за набиране, който му допада най-много.

Когато избирате своя фитнес уред, винаги залагайте на качеството, което Ви гарантира сигурни и бързи резултати.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"