Тръмп ще направи нещо нечувано и невиждано в деня, в който Байдън го замести в Белия дом

Тръмп ще направи нещо нечувано и невиждано в деня, в който Байдън го замести в Белия дом
A A+ A++ A

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че няма да присъства на полагането на клетва на своя приемник, съобщи Си Ен Ен. Изявлението бе направено, след като най-близките му съветници настояха да пусне видео, в което да съобщи, че скоро ще напусне поста. „За всички, които питат: няма да отида на инаугурацията на 20 януари“, написа Тръмп в Туитър.

Медията подчертава, че по този начин той е потвърдил предположенията, че ще се откаже от традиционното предаване на властта на новоизбрания президент Джо Байдън. Това ще бъде първият в историята на Съединените щати случай, при който отиващият си президент ще пропусне встъпването в длъжност на своя приемник.

По информация на Ройтерс, Доналд Тръмп възнамерява преди началото на церемонията да замине за имението си Мар-а-Лаго във Флорида.

Малко по-рано, след като отново получи достъп в Туитър след временното замразяване на акаунта му, Тръмп се ангажира с „подреден преход” на властта.

Президентът на САЩ осъди “отвратителната атака” на Капитолия и заяви, че след като Конгресът е сертифицирал резултатите от изборите, новата администрация ще встъпи в длъжност на 20 януари.

„Моят фокус сега е насочен към осигуряването на плавен, подреден и безпроблемен преход на властта. Този момент изисква изцеление и помирение”, каза той във видеообръщение.

Тръмп похвали своите „прекрасни поддръжници“ и им обеща: „нашето невероятно пътешествие едва започва“.

#Доналд Тръмп #Джо Байдън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »