ВИДЕО Христо Иванов при президента: Искаме излъчване на живо на броенето на бюлетините

ВИДЕО Христо Иванов при президента: Искаме излъчване на живо на броенето на бюлетините
A A+ A++ A

"Важно е да се гарантира равнопоставена предизбирн кампания", заяви президентът Румен Радев по време на срещата му с партия "Демократична България". Радев добави, че трябва да се намери балансът между здравето на хората и гарантирането на честни избори. 

От своя страна, съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов благодари за срещата. Той измъкна, че партията се отнася традиционно внимателно към всеки детайл в сферата на гласуването. Иванов предаде на президента и законопроекта на информацията за гласуване по пощата. Той изрази силна тревога упржняването на машинен вот да не доведе до злоупотреби.

"Настояваме контролните разписки или отрязъци, да отпадне. Важно е и подписите за явяване на изборите да могат да се правят електронно", заяви още Иванов. Той аргументира това с кризата от коронавирус. 

От "Демократична България" настояват още за онлайн излъчване на броенето на бюлетините.

Вярваме, че гласуването по пощата е най-адекватната мярка. След като българската държава не може да влезе в 21 век, поне да използваме практика от 19-и век. Това заяви председателят на "Демократична България" Христо Иванов по време на разговора на политическата група с президента Румен Радев. В зависимост от това дали ще успеем да проведем едни добре организирани избори, от това заяви обновлението на страната, от което имаме нужда, смята Иванов. 

Ние сме удовлетворени, че президентството се превръща в платформата, в която тези разговори ще се случат, посочи още той. 

Демократична България се отнася традиционно към всички технологични детайли на провеждане на изборния процес. Имаме инициативи за модернизиране на изборния процес, заяви Иванов.  

Въвеждането на електронно събиране на подписите е много важно на фона на сегашната ситуация. Много е важно онлайн предаване на броенето на бюлетините, смята лиидерът на "Демократична България".

Да се увеличи безплатното телевизионно време в БНТ и БНР, призова още Христо Иванов. 

Необходим е здравен протокол за всички участници в изборния процес, счита още председателят на "Демократична България". 

" Трябва всички членове на СИК да са с осигурени предпазни средства. Да има такъв пакет, който се осигурява, за да бъдат сигурни българските граждани", добави президентът Румен Радев.

#Христо Иванов #Демократична България #Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »