Валежите продължават, за всички области е обявен жълт или оранжев код

Валежите продължават, за всички области е обявен жълт или оранжев код
Pixabay
A A+ A++ A

Днес ще е облачно с повсеместни валежи, на места значителни. В по-голямата част от Северна България и високите полета на Западна ще вали сняг, а в останалата част от страната - дъжд. Поради тази причина за територията на цялата страна е обявен предупредителен код за сняг и обилни валежи. Той е оранжев за областите Видин, Враца и Монтана, а за всички останали - жълт.

Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и в Източна България и временно силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат от 0-2 градуса в северозападните райони до 6-7 в крайните южни, прогнозират синоптиците от НИМХ.

Атмосферното налягане е близко до средното за януари - ще се понижава.

Над планините ще е облачно и мъгливо. Ще вали предимно сняг, на места валежите ще са значителни. Снежната покривка ще продължи да се увеличава. По най-високите върхове ще духа силен до бурен югозападен вятър , а останалите райони вятърът ще е предимно умерен, от юг-югоизток. По планинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват навявания. През деня в южните части от Рило-Родопската област ще се затопли и там на височина до около 1300-1400 метра снегът ще преминава в дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4 градуса, на 2000 метра - около 1.

Над Черноморието ще е облачно, с валежи от дъжд. По Северното Черноморие, където температурите ще са по-ниски, през нощта и сутринта дъждът да се примесва със сняг. Ще духа умерен и временно силен вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще са 6-8 градуса. Температурата на морската вода е 9-10. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"