Транспортен хаос заради обилните валежи от дъжд и сняг страната

Транспортен хаос заради обилните валежи от дъжд и сняг страната
A A+ A++ A

Усложнена остава обстановка в страната заради обилните валежи от сняг и дъжд. За момента няма данни за тежки катастрофи в страната.

Продължава да е затворен проходът Петрохан заради паднали клони и снеговалеж. На място има екипи на различни служби.

Министърът на вътрешните работи и председателят на Пътната агенция излязоха с призив към шофьорите да бъдат внимателни в следващите дни заради валежите и очакваното застудяване. През изминалите часове пътища бяха блокирани от паднали дървета и стълбове, екипи на пожарната се включиха в разчистването.

През изминалата нощ у нас на много места в резултат на силния вятър имаше паднали клони на дървета и свличане на земни маси, които затрудняваха движението.

Екипите на пожарната отстраняваха проблеми в района на Железница, пътят Видин - Монтана, както и АМ "Хемус", където камион се завъртя и затвори движението на 43-ти километър.

В момента остава затворен път на прохода Витиня заради паднали клони. В същото време от МВР апелираха към водачите да бъдат внимателни заради прогнозите за ниски температури.

Вътрешният министър Христо Терзийски.

"Валежите ще продължат до сряда, четвъртък, а след това се очаква рязко падане на температурите, при които ще имаме още по-тежка пътна обстановка".

На няколко места в Искърското дефиле снощи имаше и паднали земни маси. Те обаче се отстраняваха бързо без да има спиране на движението.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ обясниха, че при по-сериозен проблем обаче може да се наложи водачите да изчакат. Георги Терзийски, председател на агенцията, посочи:

"Може временно да бъдат затваряни пътища за почистване, да бъдат търпеливи и най-вече да тръгват на път с оборудвани автомобили".

Автомобили бяха затиснати снощи от паднало дърво в Пампорово. При инцидента няма пострадали.

Паднало дърво затрудни движението и на главния път от Рожен към Чепеларе до Проглед.

Заради тежка катастрофа на румънска територия на ГКПП "Видин-Дунав мост" временно беше преустановено движението на изход от страната.

Заради заливане на пътя движението от Годеч към Драгоман в участъка между 12-и и 13- и километър временно е ограничено, съобщиха от пътната агенция.

#зима #сняг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"