ВИДЕО: Нинова и Радев заровиха томахавките, БСП зове за партиен дуел по същество

ВИДЕО: Нинова и Радев заровиха томахавките, БСП зове за партиен дуел по същество
A A+ A++ A

БСП не воюва с президентската институция. Това заяви председателят на социалистите Корнелия Нинова. Вицепрезидентът Йотова заяви, че няма да забрави откъде е тръгнала, а президентът Радев заяви, че не е имало проблем между него и БСП.

Радев и Нинова дружески се поздравиха преди началото на консултациите преди държавния глава преди изборуте, за да демонстрират, че помежду им лиспва напрежение.

Нинова подчерта, че опозицията в парламента също е готова да обсъжда промените в Изборния кодекс, след като от управляващата партия ГЕРБ заявиха, че ще предложат карантинирани и приели за лечение хора да гласуват с мобилна изборна кутия. Лидерът на опозицията отново припомни, че партията ѝ през годините е подкрепяла машинното гласуване, като гарант за вота, но решение на мнозинството е да остави и традиционните хартиени бюлетини в процеса като „отстъпление от този принцип“. От БСП се обявиха и против гласуване в два дни.

„Готови сме за избори по всяко време“, категорична бе Нинова, но подчерта, че социалистите ще се съобразят изцяло с определената от президента дата, което е изцяло негово правомощие. Корнелия Нинова допълни още, че от партията ѝ са усъвършенствали програмния си документ „Визия за България“ и апелира останалите партии да започнат с дебатите по изборните си платформи по същество.

Срещата между ръководството на БСП и държавния глава Румен Радев започна и с поискано от Корнелия Нинова уточнението на отношенията с президентската институция, по думите ѝ, за да се разсеят съмненията по тази тема. „Ние не воюваме с президента и президентската институция“, категорична бе Нинова по време на консултациите.

„Аз не искам да разсейваме нищо, защото никога с г-жа Йотова не сме давали повод за такива съмнения“, отговори от своя страна Радев, припомняйки, че е подкрепен от БСП при избирането му за президент, както и отговорността му към избирателите. „Подкрепяме усилията БСП да се изгражда като силна опозиция, от която България има нужда“, каза още президентът и допълни: „Без силна опозиция демокрацията залинява“.

ГЛЕДАЙТЕ ЦЯЛАТА СРЕЩАТА ДОЛУ

#Румен Радев #Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »