Започва контролирано източване на 3 язовира край Плевен

Започва контролирано източване на 3 язовира край Плевен
БГНЕС
A A+ A++ A

Започва контролираното изпускане на води от три язовира край Плевен, съобщава БНР. Целта е поддържане на свободен обем на съоръженията и недопускане на аварийни ситуации и създаване на риск от наводнения.

В изпълнение на разпоредбите на Закона за водите от "Напоителни системи" предупреждават, че започва контролирано изпускане на води от язовирите "Кайлъка", "Тотлебенов вал" и "Мъртва долина 2", които попадат в землището на Плевен. Целта е поддържане на свободен обем на съоръженията, недопускане на аварийни ситуации и създаване на риск от наводнения.

Същевременно от ВиК-Плевен предупредиха за проблеми на водоподаването в Червен бряг, Рупци и Радомирци. Геновева Колева, говорител на ВИК:

"Имаме притеснения за водата, подавана от водоснабдителна група "Златна панега". Тя се експлоатира от ВиК-Ловеч и се подава към нашите селища. Там валежите също са били обилни и са предизвикали замътване на източниците на питейна вода и с нарушение могат да останат високите части на Червен бряг,  Радомирци и Рупци. ВиК-Плевен подготвя местни водоизточници да се включат в действие, за да няма смущения".

#Плевен #язовири

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »