Отмениха посещението на Майк Помпео в Европа

Отмениха посещението на Майк Помпео в Европа
Държавен департамент на САЩ
A A+ A++ A

Майк Помпео няма да пристигне в Европа за планираните посещения. Външният министър на Люксембург Жан Аселборн и представители на Европейския съюз изразиха нежеланието си да се срещнат с държавния секретар на Щатите, във връзка с което Държавният департамент отмени планираното посещение в Европа, съобщи агенция Ройтерс, позовавайки се на европейски дипломати, предаде БГНЕС.

Според източник на агенцията, преди да се срещне с лидерите на ЕС в Брюксел, Помпео е искал да пътува до Люксембург, но представители на тази страна са изразили нежеланието си да водят преговори. Външното министерство на Люксембург потвърди пред Ройтерс, че срещата с Помпео е отменена, но не предостави допълнителни подробности. ЕС отказа да коментира тази информация.

Службата за външна политика на ЕС отказа да коментира запитване на ТАСС за посещението на Помпео, а служител на Европейската комисия заяви по-рано днес, че ЕК не планира да се среща с държавния секретар на САЩ през следващите дни.

Държавният департамент на САЩ отмени всички пътувания на Помпео за тази седмица, включително посещението на държавния секретар в Белгия на 13-14 януари. В изявление външното министерство се казва, че това решение е взето във връзка с необходимостта да се осигури прехвърляне на властта към екипа на новоизбрания президент Джоузеф Байдън. 

#Майк Помпео #ЕС #Люксембург #посещение #отмяна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »