Ким Чен Ун обеща Пхенян да продължи с ядрените оръжия

Ким Чен Ун обеща Пхенян да продължи с ядрените оръжия
БГНЕС
A A+ A++ A

КНДР ще продължи да укрепва ядрената си мощ и да развива отбранителният си потенциал, заяви лидерът на страната Ким Чен-Ун в заключителната си реч при закриването на VIII конгрес на Корейската работническа партия, проведен в Пхенян, предаде БГНЕС.

“Продължавайки да укрепваме нашата ядрена мощ, трябва да направим всичко, за да създадем най-мощните въоръжени сили”, подчерта ръководителят на севернокорейската държава. „Необходимо е те да бъдат напълно готови да се изправят срещу всякакви заплахи и неочаквани ситуации.“ Той посочи, че САЩ са „главният враг“ на КНДР.

Ким Чен Ун призова за “отчаяна битка” за изпълнението на петгодишния план за икономическо развитие на страната, приет по време на конгреса. “Бъдещето на социалистическите постижения зависи от това как се изпълняват решенията на Конгреса, включително петгодишния план”, подчерта той.

Лидерът на страната изрази благодарност към участниците в срещата за единодушното му избиране на поста генерален секретар на Корейската работническа партия, отбелязвайки, че му е отдадена “голяма чест”. Преди това тази длъжност беше „завинаги“ отредена на предишния държавен глава, вече починалия Ким Чен Ир.

 

#Северна Корея #ядрени оръжия #Въоръжени сили #Ким Чен Ун

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"