Снежен ад във Франция: Хиляди коли са блокирани на магистрала (СНИМКИ/ВИДЕО)

Снежен ад във Франция: Хиляди коли са блокирани на магистрала (СНИМКИ/ВИДЕО)
A A+ A++ A

Истински транспортен хаос, причинен от обилен снеговалеж и заледяване настъпи в Източна Франция. Там на магистрала през нощта се оказаха блокирани над 2000 превозни средства. Днес ситуацията започна бавно да се нормализира, предаде ДПА.

 

Снежната блокада бе на магистрала А40 при Белгард сюр Валсрин близо до швейцарската граница. Местните власти казаха, че работят за разчистване на пътя и издадоха предупреждение към пътниците да са внимателни и да ограничат пътуванията си. На помощ на закъсалите водачи бяха изпратени и служители на Червения кръст. Кметът на Белгард сюр Валсрин осигури настаняване за пътуващите с коли в сградата на кметството.

 

До снежния капан на магистралата се стигна, след като вчера следобед снегорини бяха блокирани от камиони, пътуващи по А40 без нужното зимно оборудване, каза представителка на местната префектура. Тя обяви, че на място са изпратени екипи на спешните служби в рамките на мащабна операция за овладяване на извънредната ситуация.

 

Тази сутрин френските метеорологични служби съобщиха за продължаващ снеговалеж в региона. В Анеси снежната покривка е 6 сантиметра, в Белгард сюр Валсрин - 10, а в долините на Шамони, близо до тунела "Монблан", снегът е между 30 и 40 сантиметра. От вчера насам метеоролозите предупреждават за обилен сняг, който не е необичаен за това време на годината, но може да доведе до значителни транспортни затруднения.

#Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »