Иваничка изтърква билет от Национална лотария и печели 2 милиона! Не взима и 1 лев, още работи в мандра

Иваничка изтърква билет от Национална лотария и печели 2 милиона! Не взима и 1 лев, още работи в мандра
A A+ A++ A

Вместо милионерка продължавам да работя в мандра и да живея със заплатата си. Побърквам се, не издържам! Това късмет ли е – да спечелиш толкова пари, а един лев да не вземеш! Това сподели пред „България Днес“ Иваничка Христова от севлиевското село Градница, която е последната печелишва от „Националната лотария“. Репортер на вестника потърси няколко „милионери“ след решението на съда да обяви в несъстоятелност „Ню геймс“ – фирмата, свързана с Васил Божков.

В последните години стотици българи, типично за бедните общества, изпитват огромно щастие да разберат, че търкайки талончета, са спечелили колосални суми. Съдбата им се преобръща за броени дни, когато в началото на 2020 г. разследващи погват хазартния бос Васил Божков, а лотарията бива одържавена със закон.

Точно по това време Иваничка си купува билет „Златните пирамиди. Съкровищата на фараона“ и разбира, че печели голямата награда от 2 милиона лева. На 11 февруари миналата година тя тръгва от родното си село за София, където подписва протокол, по силата на който печалбата трябва да бъде изплатена от организатора по следния начин: 200 бона да й се платят в рамките до 30 дни, а останалите 1,8 млн. лв. да й се изплащат в продължение на 20 години по 90 хиляди. Снимат я с чека, но кадърът не вижда бял свят. Организаторите й казват, че няма нужда да пътува пак до София, защото предаването, в което показват печелившите, е спряно.

„Като им казах на родителите ми, че съм спечелила, те толкова се зарадваха. Сега се надяват поне някой лев да ни дадат“, разказва Иваничка. Тя си представя, че случилото се ще промени живота й. Вместо това продължава да се труди в мандра в Севлиево. Младата жена признава, че я обезсърчават мненията на всички около нея, че няма да вземе нищо от печалбата си. „Много хора се шегуваха с мен. Подвикваха ми „милионерке“, споделя Иваничка и се надява на справедливост.

#Национална лотария #Васил Божков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »