Протести в София и Варна заради КОВИД - ограниченията

Общество | 16 януари 2021, събота / 12:42| Показвания:Протест в този час в София и във Варна. Хората искат зали и школи за изкуства,  които са пряко засегнати от ограничителните мерки, отново да отворят врати.

Протестът пред здравното министерство е под наслов „Изкуството е живот- душата на един народ!” Там са се събрали хора от различни краища на страната, а искането на протестиращите е да започнат отново да работят организациите, свързани с изкуството, здравето и спорта.

Според тяхно проучване над 85% от родителите и потребителите са готови да се върнат в школите. Хората казват, че не издържат финансово, тъй като през 2020 година са работили само няколко месеца. След Министерството на здравеопазването, недоволството ще се премести пред Министерството на културата.

Все пак диалог има. Представители на протестиращите бяха поканени на среща с министър Ангелов и министър Банов.

Протестиращи се събраха и в Морската градина във Варна. Всички са категорични, че наложените мерки им пречат да осъществяват своята дейност. Те са готови да предложат на Министерството план за действие на изкуството при форсмажорни обстоятелство. Протестиращите ще се придвижат до сградата на Общината, където ще има демонстрация


Тагове: коронавирус, протест

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси