Гражданско неподчинение на Ботуша: Ресторантите се напълниха напук на забраните (ВИДЕО)

Свят | 16 януари 2021, събота / 18:10| Показвания:Италия започна гражданско неподчинение. На 15 януари стотици ресторантьори отвориха врати въпреки противоепидемичните мерки, които според собствениците убиват малкия и среден бизнес и ограничават правата и свободата на хората.

В социалните мрежи са качени клипове от различни заведения, които буквално се пръскат по шевовете. Хората празнуват, танцуват и вдигат наздравици.

„Искаме си свободата! Няма повече да търпим това! Хората са тези, които решават, не правителствата!”, заявяват категорично хората, които без притеснения от санкциите качват клипове в мрежата.

Те са придружени с # IoApro # Iopen # Liberta # Freedom

За няколко часа видеата са събрали милиони гледания. А българи предлагат и у нас да се отворят заведенията като форма на протест.

Припомняме, че снощи и в Пловдив противоепидемичните мерки бяха нарушени, след като в ресторант „Рибарника” бе организирано голямо незаконно пари с над 50 човека и с гост изпълнител - поп-фолк звездата Милко Калайджиев. Въпреки забраните клиенти бяха открити и в още две заведения в града - "Малката Марица" и денс клуб "Делайт". И трите места бяха обсадени от полиция и бяха съставени актове на клиентите и собствениците.

 

 

 


Тагове: Италия, коронавиурс

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси