ФБР търси кой е финансирал щурма срещу Капитолия

Свят | 17 януари 2021, неделя / 10:22| Показвания:Американското ФБР започна разследване, за да установи дали участниците в бунтовете в центъра на Вашингтон са получавали средства от други страни, съобщава телевизионният канал NBC, цитиран от ТАСС, предаде БГНЕС.

Според негови източници в рамките на това разследване специалистите на ФБР изясняват обстоятелствата относно прехвърлянето на биткойни за 500 хиляди долара на членове на десни групировки в САЩ. Твърди се, че тези средства са предоставени от френски гражданин преди размириците.
Експертите на ФБР също смятат, че някои структури, за които се твърди, че са свързани с Русия, Иран и Китай, се опитват да се възползват от случилото се във Вашингтон “в свои интереси” в информационната сфера. Според източниците на канала американските власти смятат, че има доказателства за опити на други държави тайно да подкрепят “политическите екстремисти” в САЩ.
Поддръжниците на настоящия американски лидер Доналд Тръмп на 6 януари се опитаха да попречат на одобрението в Американския конгрес на резултатите от последните президентски избори на 3 ноември, спечелени от демократа Джо Байдън. В безредиците загинаха няколко души, включително един полицай. 

 

 


Тагове: ФБР, Капитолия, средства, биткойни, Франция, Китай, Русия, Иран

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси