1 млн. хванати да карат с превишена скорост през 2020 г.

1 млн. хванати да карат с превишена скорост през 2020 г.
МВР
A A+ A++ A

„Стартира нова полицейска операция, която е насочена към контрола на скоростта”. Това съобщи главен инспектор Николай Крушарски от ГДНП.  По думите му от началото на годината основаната причина за произшествията е несъобразената скорост главно в населените места, както и по пътищата от републиканската мрежа, предаде Нова ТВ.

Миналата седмица КАТ е провела подобна акция, при която освен за скоростта се е следяло и за неправоспособни водачи, наличие на задължителна „Гражданска отговорност”, както и за употреба на алкохол и наркотични вещества по управление на МПС. Проверени са над 37 хиляди моторни превозни средства и над 44 хиляди шофьори и участници в пътното движение.

Констатирани са над 1400 нарушения от водачи, които не са използвали обезопасителни системи – колани или каски. „Това е сериозен брой само за по-малко от седмица”, заяви Крушарски.

53 водачи са заловени да шофират под въздействието на наркотични и упойващи вещества. 142 от проверените шофьори пък са седнали зад волана след употреба на алкохол. 197 души пък са хванати да управляват автомобил без книжка.

Само за изминалата година шофьорите, карали със скорост над разрушената, са 1 милион. За изминалата седмица пък, когато се проведе акция скорост в малките населени места, нарушителите са над 22 700.





#Пътна полиция #превишена скорост #акция #нарушения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »