До 2 месеца: Италия дава на света хапче-чудо, което ще обезсмисли ваксините

До 2 месеца: Италия дава на света хапче-чудо, което ще обезсмисли ваксините
A A+ A++ A

Още два месеца и Италия ще има изключително качествено лекарство срещу „Ковид-19“, което може дори да обезсмисли ваксините срещу коварната зараза. С тази добра новина и за италианците, и за всички хора по света, се похвалиха изследователите и лаборантите от намиращата се в град Помеция южно от Рим модерна фабрика на фармацевтичния гигант „Menarini Biotech”, предава Монитор.

В момента са в ход клиничните изпитания на медикамента, който би трябвало да бъде готов за одобрение от здравните власти в средата на април, а след това ще започне и масовото му производство. 

Както обясни на в. „Кориере дела сера“ шефката на водещото научно-изследователско звено на комплекса в Помеция - Ариана Алоизио, илачът-трепач на коронавируса е създаден на основата на моноклонирани антитела. Какво означава това? Казано с прости думи, работещите по проекта над 100 души са изолирали антитела от кръвна плазма на излекувани от „Ковид-19“ и придобили висока имунна защита лица.

След това добитият материал е клониран в изкуствена среда, така както е процедирано при създаването на лекарствени препарати срещу други опасни заболявания, а резултатът е очерталата се възможност за промишлено производство на желания медикамент.

По същество става дума за лекарство, с което е лекуван в САЩ бившият президент на страната Доналд Тръмп, но което не е сложен „коктейл“ от антитела, като неговото. А става въпрос за един единствен, но ефикасен „целеви килър“, способен „да резне“ познатите от изображенията на коронавируса „червени пробивни глави“.

Освен това лекарството на учените глави от Помеция ще се инжектира лесно мускулно, съхранението му е възможно в обикновен хладилник, въобще не е проблемно и неговото транспортиране.

Що се отнася до отговора на въпроса дали препаратът ще обезсмисли ваксините, Ариана Алоизио не дава утвърдителен отговор, но подчертава, че те са призвани преди всичко да накарат човешкия организъм да произведе имунни антитела срещу коронавируса.

Нещо, което може и да не се случи, докато разработеното от дамата-учен и екипа й лекарство срещу „Ковид-19“ вкарва тези антитела в организма готови и целево, след което да се включват веднага в неговата защита. Като нямат предпочитание за възрастта на пациента и не се интересуват от неговия пол, общото му здравословно състояние, наличието на алергии и т.н.

#лекарство #ваксина #Италия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »