ВИДЕО Радев с отчет: Президентската институция бе последния стожер, който не допусна гласът на народа да заглъхне

ВИДЕО Радев с отчет: Президентската институция бе последния стожер, който не допусна гласът на народа да заглъхне
A A+ A++ A

Отмина година на бурни, дори драматични събития. В тази турбилентна година президентската институция бе последна бариера против беззаконието, отстояваше интересите на българите у нас и зад граница, каза държавният глава в отчета си на 4-ата годишнина от своя мандат на нарочен брифинг.

Както знаете в началото на миналата година снех доверие от кабинета заради разпада на държавността. Изригналите половин година по-късно протести доказаха правотата на моето решение. Президентската институция не се скри и подкрепи хората с присъствие и призиви. Ние бяхме стожерът, който не допусна гласът на българите да заглъхне в пропагандата на властта.

Що се отнася до коронавируса - не допуснахме да се говорят празни приказки и поискахме държавата да разгърне кампания за подпомагане на народа. Имахме още конкретни искания, Предложенията ни бяха конструктивни, но липсата на навременни адекватни мерки доведоха до здравни, социални и икономически проблеми.

Аз продължих да съм срещу лобизма и налагах вето върху всеки закон, който смятах за недалновиден и вреден на хората.

Продължих със своите срещи из страната и лекциите си в подкрепа на образованието, науката и иновациите. Предложихме ясни проекти с цел да се преодолеят дефицитите, които правителството докара и заложи за бъдещето.

С г-жа Йотова с еотнесохме с голяма ангажираност към предстоящите парламентарни избори. Посочихме опасностите пред провеждането на безопасен и честен вот.

Ангажирани сме към децата в беда.

Очаквайте подробности!

#Румен Радев #отчет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"