ВИДЕО: Ню Йорк е под блокада и в извънредно положение! Сняг затрупа огромни територии в САЩ

ВИДЕО: Ню Йорк е под блокада и в извънредно положение! Сняг затрупа огромни територии в САЩ
A A+ A++ A

Брутална снежна буря в североизточната част на САЩ причини ограничения на движението и затваряне на летища, училища и центрове за ваксиниране срещу COVID, съобщават световните осведомителни агенции.

От Вашингтон до Бостън и от Пенсилвания до Мейн десетки милиони жители бяха в състояние на повишена готовност заради бурята. На места снежната покривка достигна 40 см, като през следващите часове се очаква снеговалежът да продължи, съобщиха от американската Национална метеорологична служба.

Бурята накара част от жителите на Ню Йорк, където на места снежната покривка достигна 50 см, да си припомнят историческите снеговалежи от периода 22-24 януари 2016 г., когато снежната покривка достигна близо 70 см, отбелязва Франс прес.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио обяви местно извънредно положение, за да може да се улеснят работите по разчистването на снега и работата на специалните екипи.

Училищата в Ню Йорк, които останаха отворени въпреки пандемията от коронавируса, ще бъдат затворени и утре.

Де Блазио помоли нюйоркчани да избягват да се придвижват из града, освен ако това не е крайно наложително.

"При този ритъм на снеговалежа снегорините не могат да се справят", заяви губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо.

Куомо също призова нюйоркчани да ограничат придвижването си, като предупреди, че шофьорите на автомобили могат да се окажат блокирани на затрупани със сняг пътища.

#Ню Йорк #САЩ #сняг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »