СНИМКИ Ултра модерна хеликоптерна площадка, с топла връзка към Спешното, предвиждат в най-голямата болница у нас

СНИМКИ Ултра модерна хеликоптерна площадка, с топла връзка към Спешното, предвиждат в най-голямата болница у нас
A A+ A++ A

Най-голямата болница в България - пловдивската УМБАЛ „Св. Георги“, планира строителството на  многоетажен паркинг непосредствено до Спешния портал на болницата с модерна хеликоптерна площадка. Инвестиционният проект е завършен изцяло и към момента лечебницата търси финансиране за изпълнението му.

Проектът включва изграждане на площадка за приземяване на съвременни хеликоптери на покрива на паркинга с директен коридор (естакада) и топла връзка към Спешно отделение.

От лечебното заведение припомнят, че през 2013 г. ръководството му предприе действия за проектиране и строителство на новата хеликоптерна площадка. Именно от 2013 г. имотът, в който е разположена бетоновата площадка, използвана в миналото при необходимост за приземяване на хеликоптери, не е собственост на УМБАЛ „Св. Георги“.

Старата площадка е изгубила първоначалното си предназначение в годините 2000-2009 г., като окончателно изчезва от кадастъра и кадастралната карта на 3 юни 2009 г.

Не са били предприемани действия за възстановяване или узаконяване на площадката, като тогава лечебното заведение е имало дял в собствеността върху имота, в който се е намирала бетоновата площадка.

Новото ръководство на лечебното заведение, което встъпи в длъжност през лятото на 2010 г., предприе действия за възстановяване на функциите на площадката, но през 2013 г. в резултат на градоустройствено планиране и урегулиране, имотът премина изцяло в собственост на държавата.

Местоположението на площадката вече е несъвместимо с предвижданията на общия устройствен план на града, поради жилищното застрояване и новопостроения булевард – продължението на бул. „Свобода“ покрай парк „Отдих и култура“.

Така се стига до проекта за нова площадка.

#УМБАЛ "Свети Георги" #хеликоптер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »