Байдън размаха пръст: Путин знае, че не се огъвам като Тръмп, а Китай ще се сблъска с нас

Байдън размаха пръст: Путин знае, че не се огъвам като Тръмп, а Китай ще се сблъска с нас
A A+ A++ A

Президентът на Съединените щати Джо Байдън посочи като главни геополитически противници на страната си Китай и Русия. Във външнополитическа реч, произнесена тази вечер в Държавния департамент във Вашингтон, Байдън декларира за пореден път, че ще работи за възстановяване на отношенията с близките съюзници на Америка:

"Американското лидерство трябва да се сблъска с настъпващия авторитаризъм, включително с растящите амбиции на Китай да конкурира Съединените щати и решимостта на Русия да руши нашата Демокрация".

Байдън съобщи, че в негово лице Русия ще се сблъска с много по-различен американски подход, отколкото по времето на Доналд Тръмп:

"Дадох на президента Путин да разбере, по много различен начин от този на предшественика ми, че САЩ няма вече да се огъват пред агресивните действия на Русия, намесата ѝ в изборите ни, кибератаките отравянето на собствените ѝ граждани. Няма да се поколебаем да накараме Русия да си плати и ще браним интересите на народа ни".

Байдън каза още, че войната в Йемен трябва да свърши и затова ще подкрепя съюзника Саудитска Арабия само за отбраната й. Освен това американският президент обяви драстично увеличение на годишния прием на бежанци в страната си - от максимум 15 000 души в момента до 125 000.

#Джо Байдън #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"