БСП И ГЕРБ се изпокараха в парламента - този път за състоянието на спорта у нас (ВИДЕО)

БСП И ГЕРБ се изпокараха в парламента - този път за състоянието на спорта у нас (ВИДЕО)
A A+ A++ A

Вместо в прогрес - Националаната система за физическо възпитание и спорт е в криза. Това каза народният представител от ПГ на "БСП за България" Иван Ченчев в декларация от името на група.

"Изминаха поредните 4 години от началото на реформирането на Националната система за физическо възпитание и спорт, но за съжаление вместо прогрес, днес сме принудени да признаем, че системата е в изключително дълбока, ресурсна, функционална и представителна криза. България е единствената държава в Европа, която направи политически, а не професионални реформи в спортната си сисистема които от лидер я превърнаха в аутсайдер на международното и олимпийско спортно ниво. Очевидна е необходимостта от спешни и решителни реформи", заяви още Ченчев.

От името на ГЕРБ отговори депутата Станислав Иванов. Той припомни на залата каква и колко е построената спортна инфраструктура по време на трите правителства на Бойко Борисов. 

Той наблегна най-вече на предприетите законови промени през последните 4 години, с които работата на спортните клубове и спортните федерации, е значително улеснена. Освен това, каза Иванов, през тази година, спортните клубове ще получат допълнително 6,5 млн. лв. от държавния бюджет.

Станислав Иванов съобщи и финансовите измерения на отпуснатите през миналата година средства за спорт, ремонт и изграждане на физкултурни салони.

"Ще си позволя следния цитат: "Благодаря ви, че инвестирате в спорта и младите. Европа и светът наблюдават прогреса на България в последните години". Това е цитат на шефа на МОК Томас Бах по време на срещата му с премиера Бойко Борисов", завърши Станислав Иванов.

#ГЕРБ #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"