ЕП готви нова мисия у нас на мониторинговата група за демокрация

ЕП готви нова мисия у нас на мониторинговата група за демокрация
iNews
A A+ A++ A

Мониторинговата група за демокрация на Европейския парламент обсъжда днес организирането на мисия, която на място да проучи ситуацията с корупцията и върховенството на закона в България. Това съобщи българският евродепутат Елена Йончева, която е единственият български представител в групата с председател нидерландския евродепутат от "Обнови Европа" Софи инт Велд, предаде БНТ. В групата участват 14 евродепутати.

Мисията се планира за края на лятото заради мерките, предприети заради COVID-19. Ситуацията в България е една от четирите основни теми през следващите месеци, които ще са във фокуса на вниманието на групата, съобщи Йончева.

Още пред септември председателят на групата Софи инт Велд каза, че евродепутатите искат да посетят България. Групата организира изслушвания на представители на български власти, прокуратурата и неправителствени организация по въпроси, свързани с правотата държава, върховенството на закона, препоръките на Венецианската комисия по отношение на главния прокурор и медийната свобода.

От групата два пъти изпратиха и допълнителни писмени въпроси към българските власти.



#ЕП #мониторинг #демокрация #мисия #България #covid-19

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »