СНИМКИ Ново свлачище на прясно ремонтирания за 24 милиона път Кричим-Девин

СНИМКИ Ново свлачище на прясно ремонтирания за 24 милиона път Кричим-Девин
A A+ A++ A

Ново свлачище на нов път се случи у нас, явно това вече се превръща в зловеща традиция, която по чудо не е отнела човешки животи. Този път свлачището е в участъка между Кричим и Девин. Пропаднала е подпорна стена. Източното платно при 98-ми километър, в посока Девин, е подкопано в разстояние от около 30 метра. Това се вижда от снимки на кмета на община Кричим Атанас Калчев, който ги публикува в социалните мрежи. Сред фотосите е добавен и такъв с инфо табела за проекта за ремонт на пътя, който показва колко милиони са потрошени, но въпреки това срутището е факт, а всеки си измива ръцете с друг. 

Движението е ограничено само в едната лента, а камионите се пренасочват по обходен маршрут. 

Подпорната стена, която е пропаднала под пътя, е изградена в началото на 60-те години и досега не е ремонтирана основно, съобщиха от "Пътна инфраструктура". Пътят обаче бе ремонтиран с евросредства от 20 милиона лева само преди 1 година. Държавата добави 3, 5 милиона от данъците ни Мантинелата обаче сега виси във въздуха.

Припомняме, че това не е първото свлачище на пътя. Наскоро скална маса затрупа пътното платно.

От АПИ излязоха със съобщение за инцидента: 

Ограничава се движението на всички моторни превозни средства над 3,5 тона по третокласния път III-866 Кричим - Михалково. Причината е пропадане на част от подпорната стена при  98-ми км в посока Девин.

Обходният  маршрут е през път III-8602 Кричим - Пловдив и път II-86 Пловдив - Асеновград.

Превозните средства до 3,5 тона ще продължат да преминават  по път III-866 двупосочно в една лента. Трафикът в участъка се регулира със светлинна сигнализация и пътни знаци.

Подпорната стена, която е пропаднала под пътя, е изграждана в началото на 60-те години при строителството на язовирите "Въча" и "Кричим" и досега не е основно ремонтирана. Укрепването й не е било част от проекта за ремонт на пътя Кричим - Девин.

#Девин #Кричим #свлачище

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"