Проф. Ангелов за скандала със сина на Радев: Казах истината

Проф. Ангелов за скандала със сина на Радев: Казах истината
A A+ A++ A

Здравният министър проф. Костадин Ангелов даде старт на програма за развитие на Спешната медицинска помощ, които се осъществяват по Оперативната програма "Региони в растеж". Символичното начало беше дадено в град Бяла, където проектът предвижда за филиала да бъде построена изцяло нова сграда.

"Една голяма мечта се сбъдна за Спешната помощ. Заради коронавируса нещата се забавиха, но днес стартираме строителството на филиал на Спешна помощ в Бяла", разкри проф. Ангелов.

Пред журналисти министърът заяви, че има известно нарастване на числата на заболеваемостта и ще се изчака до четвъртък, когато ще има данни за двуседмичния период.

Ангелов дава старт на дейностите за развитие на спешната помощ

"Ако числата на 14-дневна база са под 200 на 100 000 души няма да взимаме никакви мерки, тъй като към момента действащите дават дават резултат", каза Ангелов.

Министърът заяви, че ваксините идват регулярно в страната и имаме достатъчно количества ваксини.

"На Ваксинационния щаб вчера бе взето ясно и категорично решение, че България ще прилага ваксината на "АстраЗенека" и на възрастни пациенти над 55 години, тъй като това са препоръките на европейските експерти от Европейката агенция по лекарствата. Всичко останало е плод на различен тип решения, което не почива на медицински факти и резултати", каза министърът.

Не обмисляме възможност с антигенен тест да се влиза на територията на страната. Единственото към момента решение, което е европейско решение, е влизането в България с отрицателен PCR тест, беше категоричен Ангелов.

Здравният министър посочи, че не разбира страха и неразбирането на гражданите за антигенните тестове и подчерта, че те се прилагат за скрининг, но не и за диагностициране.

По повод скандала със сина на президента Румен Радев и критиките от президентството, че е разгласил информация за непълнолетен, той коментира:

"Нищо не съм огласил вчера, казах истината, няма какво повече да коментирам", заяви проф. Ангелов.

#Ангелов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"