20 филиала за спешна помощ ще получат нови компютърни конфигурации

20 филиала за спешна помощ ще получат нови компютърни конфигурации
Pixabay
A A+ A++ A

Утре в Националния център за обучение и квалификация в системата за спешна медицинска помощ представители на четирите центъра за спешна медицинска помощ – Силистра, Разград, Русе и Смолян – ще получат нови компютърни конфигурации за 20-те филиала към съответните структури.

Техниката е закупена по линия на проект BG05M9OP001-3.007-0001 „Подобряване на условията за лечение на спешните състояния” (ПУЛСС), финансиран от Европейския социален фонд чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г.

В изпълнение на ПУЛСС е предвидено всички 170 филиала към центровете за спешна медицинска помощ да бъдат оборудвани с нови компютърни конфигурации с инсталирана операционна система. От месец август м.г., когато започнаха доставките, до момента с нова техника са обезпечени филиалите на 22 от 27-те центъра за спешна медицинска помощ.

На събитието ще присъства заместник-министърът на здравеопазването Слави Пачалов.

Проектът ПУЛСС е с период на изпълнение до 30 септември 2021 г. и с общ бюджет от 7 млн. лв. Основната му цел е подобряване качеството на предоставяната на гражданите спешна медицинска помощ чрез инвестиции в човешкия капитал.  

Припомняме, че дейност по ПУЛСС е и 5-дневното практическо и теоретично обучение, на което подлежат работещите в системата на спешната медицинска помощ лекари, медицински сестрифелдшери, шофьори на линейки и т.н.

 

 

#Спешна помощ #филиали #проект #европрограма

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »