Лекари с отворено писмо: Здравната система е порочна, озъзнайте се, защото работим за едно нищо

Лекари с отворено писмо: Здравната система е порочна, озъзнайте се, защото работим за едно нищо
A A+ A++ A

Български лекари за ново здравеопазване излязоха с отворено писмо до Български лекарски съюз, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, Медицинска федерация при КТ Подкрепа и Федерацията на синдикатите в здравеопазването при КНСБ. Ето какво пишат те:

Работник, това звучи леко носталгично. За сметка на това, понятията съсловна организация и синдикат в областта на здравеопазването вече създават перверзни асоциации. И няма как да е друго, щом "здравния работник" търпи да плаща своята ежемесечна лепта, получавайки срещу това едно голямо нищо. Всъщност, това е при благоприятен сценарий. За съжаление, често пъти търпението му се "възнаграждава" с послания и действия, които могат да бъдат определени като "интелектуални бисери", резултат на порочна смес от изопачено медицинско изкуство, лични интереси, комерсиална зависимост и слугинаж. За сметка на това, истински важните за съсловието въпроси, които очевидно изискват неудобни политически решения "услужливо" се избягват.

Здравна система, изградена да обслужва тези, които я управляват, а не тези, които се ползват от нея е порочна в своите основи, а хроничното бездействие на съсловните организации и синдикатите на практика обезсмисля тяхното съществуване.

Осъзнайте се!

П.П. В края на миналата година, Камарата на строителите в България прие минималното възнаграждение на строителен работник да бъде 1 448 лв. Поздравления на Федерацията на независимите строителни синдикати и на Федерация строителство, индустрия и водоснабдяване за този достоен резултат. Всички български лекари и медицински сестри биха се гордели да бъдат ваши членове.

#лекари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »