Водещите в западни телевизии все по-често в ефир с маски

Водещите в западни телевизии все по-често в ефир с маски
Pixabay
A A+ A++ A

Телевизионна водеща, която прави интервю в студио с маска. Това е все по-често срещана гледка в много от западните телевизии.

За едни от пионерите в тази превантивна мярка могат да се считат обществената телевизия VRT, които още в началото на януари заявиха, че предприемат тази драстична стъпка след консултации със здравните власти в Белгия.

„От началото на пандемията предприехме множество мерки, които да гарантират на гостите, че студиата ни са достатъчно защитени по време на разговорите, разказа говорителят на медията Берт Вермейр, предаде БГНЕС.

Като правило в медията е въведено, че водещият слага маската, в момента на влизане на госта в студиото. С нея той стои през целия ефир до излизане на събеседника. Водещият на новините също е с маска.

От мениджмънта на медията заявиха, че предпазната мярка засяга дори водещият на времето или пък този, който е на телевизионната плазма, за да разясни някоя допълнителна подробност.

Новото правило с маските засяга и водещите на спортните новини, както и студиата на Шампионската лига, където и водещи и събеседници, макар и на голяма маса и в отстояние поне метър и половина, остават с маска.

В Белгия много популярна практика е радио и телевизионните предавания да излъчват съвместни продукции в сутрешните часове. От телевизионните кадри се вижда, че много студия са облицовани и с дебели плексигласови стъкла и пластмасови стени между столовете, така че всички събеседници са изолирани. Според здравните власти при тази защита събеседниците може да бъдат и без маски. 




#водещи #телевизии #маски #гости

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »