Кунчев: Боядисването на косата и правенето на секс нямат отношение към ваксинацията

Кунчев: Боядисването на косата и правенето на секс нямат отношение към ваксинацията
A A+ A++ A

Може да се прави секс след ваксиниране, дори и ако партньорите са с различни ваксини. Имунната система действа независимо от тези активности. 

Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев по Нова тв в отговор на зрителски въпрос. Той обясни, и че боядисването на косата няма отношение към ваксинацията, но в миналото са са спирали партиди от боя за коса, предизвикващи много.

По думите му е много трудно все още да се каже кога ще можем да избираме с коя ваксина да се ваксинираме. „Много е трудно да кажем кога, защото само преди два дни отново получихме леко коригиране надолу на броя от един от доставчиците. Очакванията се, че след 15 март Европейската комисия ще одобри ваксината на Janssen. Количествата, които ще получим през март, са около половин милион. Това означава, че ще се достигне до степен на задоволяване и ще започне да има избор”.

Не е невъзможно втората доза от ваксината да се направи на друго място, макар да е за предпочитане да се направи там, където и първата. Активната страна трябва да е съответният човек, който много добре знае кога му идва датата за втора ваксина, допълни доц. Кунчев. По думите му и след като заработи системата за записване след 1 март, опашки пред пунктовете пак ще има. По-важното е да се убедят хората, че това е начинът да се победи вируса. 

В хладилниците вече нищо не стои. На много места в РЗИ работят с минималното количество, защото със старта на кампанията има около 60-70 хиляди дози, които в момента се разпределят към общопрактикуващите лекари

#Кунчев #коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »