БАЗ и СЗБ: Няма да налагаме на никого да се ваксинира, това е личен избор

Бизнес | 24 февруари 2021, сряда / 11:31| Показвания:ВМА

Ваксинирането срещу COVID-19 е личен избор. Това се казва в съвместна позиция на Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на заведенията (БАЗ).

Обръщайки се към своите членове, колеги, партньори, служители и клиенти, от двете браншови организации отбелязват, че в ресторантьорския и развлекателния бранш, имат за цел единствено да предлагат начини и варианти за подобряването на бизнес средата в сектора. Функциите, влиянието и възможностите им не позволяват да се произнасят по теми, които не са от техния ресор на действия. Именно такава е темата с поставянето на ваксините срещу COVID-19, която е изключително актуална към момента, а вероятно ще остане и в близко бъдеще, се казва в позицията на СЗБ и БАЗ.

По нея ние не сме правили вътрешни проучвания за нагласите на нашите членове и служители в заведенията. Смятаме, че това е лично решение на всеки един български гражданин и ние нямаме намерение да заемаме страна “за” или “против” масовата ваксинация”, казват от браншовите съюзи.

Ето какво още съдържа позицията им:

Управителните съвети на СЗБ и БАЗ и председателите на сдруженията сме убедени, че не трябва да се месим в решенията на когото и да било, дали да си постави ваксина, каква да бъде тя, кога и къде да бъде ваксиниран. Това е лично решение и въпрос на избор!

Но бихме съдействали на всеки наш служител и приятел, който желае да получи информация или помощ по тази тема.

Като сдружения не смятаме за редно да агитираме и да налагаме каквито и да било приоритети за служители, които са си поставили ваксини, нито пък да апелираме за обратното, за хора, които не са или не желаят да бъдат ваксинирани срещу COVID-19.


Тагове: БАЗ, СЗБ, ваксиниране, covid-19, личен избор

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси