Личен лекар: Имунизираните щяха да са повече, ако ваксините бяха при нас

Личен лекар: Имунизираните щяха да са повече, ако ваксините бяха при нас
ВМА
A A+ A++ A

Масовата имунизация в страната започна, но стотици общопрактикуващи лекари алармираха, че има недостиг на препарати и ваксинирането на пациентите се отлага във времето. Има ли недостиг на ваксини и къде се пропука организацията?

"В Ботевград ваксини няма. Обстоятелствата са едни и същи, може би се пренасочиха ваксините към имунизационните центрове. Масовата ваксинация щеше да бъде с десетки хиляди повече на ден, ако ваксините бяха при личните лекари." Това заяви общопрактикуващият лекар д-р Валери Радков.

 
"Не се случва за първи път, не сме разочаровани, но искахме да допринесем за по-бързото ваксиниране, защото това е спасението", подчерта лекарят.
 
Той сподели още, че няма напрежение, но изпадат в неприятно положение, когато трябва да обясняват, че ваксини в момента няма, а медиите вече коментират масовата ваксинация.
 
"Големите градове вероятно също са неприятно изненадани", посочи д-р Радков и добави: "нямаме инструкции как да пренесем ваксината. Имаме списъци на пациентите, имаме телефоните им, само чакаме да се появят ваксините и да започнем ваксинация".
 
Той сподели, че се надява проблемът с недостига на препарати да бъде решен през март.
 
"Засега пациентите нямат право на избор. Предполагам, че ще работим с AstraZeneca. Аз малко се съмнявам, че всеки ще може да избира каква ваксина да му бъде поставена", каза още общопрактикуващият лекар.

 

#ваксини #коронавирус #масова имунизация #личен лекар #доставки #дози #недостиг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"