Българите в Украйна: Да помним, че сме силни само тогава, когато сме заедно

Общество | 3 март 2021, сряда / 11:01| Показвания:МВнР

В поздравителен адрес Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна“ честити празника на България. „Нека помним, че сме силни само тогава, когато сме заедно и заедно можем повече. Бъдете здрави и горди българи!“, пишат те в адреса, предаде БНР.

Днес, на 3 март България отбелязва национален празник, почитащ едно от най-важните исторически събития на страната. Трети март, Денят на Освобождението на България от турско робство, ознаменува възкресението на българската държава от дълговековно чуждестранно владичество, припомнят от организацията. И допълват, че въпреки всички сложности и трудности, през които са минали нашите предци, силата на българския дух ги е крепила и успява да събуди борбеността сред народа, и благодарение на националните герои, цяла България поема път към Освобождението.

„Днес почитаме паметта на героите, които са направили всичко по силите си България да бъде освободена. Важно е да напомним и за ролята на бесарабските българи, които се завръщат в България и активно участват в освободителния процес. Това са Александър Малинов, Александър Теодоров-Балан, генерал Иван Колев и много други.

Тагове: българи в Украйна, 3 март, поздравителен адрес

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси