Богдан Кирилов: Общо 300 хил. ваксини ще получим този месец

Богдан Кирилов: Общо 300 хил. ваксини ще получим този месец
МЗ
A A+ A++ A

За този месец е потвърдена доставката на 300 хиляди дози ваксини срещу Covid-19 в България. Очаква се потвърждение и за още 200 хиляди дози, съобщи директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов, цитиран от БНР.

Получените днес 76 хиляди дози от препарата на „АстраЗенека“  вече се разпределят по области, като половината от количеството, определено за София, отива при личните лекари. Има план за доставки и през месец април, обяви Кирилов:

"При ваксината на "Пфайзер" има увеличение с над два пъти на очакваните доставки за месец април - около 250 хиляди дози. За ваксината на "Модерна" - над 80 хиляди дози, и очакваме потвърждение за ваксината на Оксфорд („АстраЗенека“).

За лечебните заведения са осигурени необходимите медикаменти, доставят се и допълнителни количества бутилки с медицински кислород, увери Богдан Кирилов.

Страната ни ще изпрати лекари в Словакия, стана ясно на съвещанието в Министерския съвет, което се проведе днес с участието на Националния оперативен щаб за Covid-19.



#covid-19 #ваксини #доставка #Богдан Кирилов #медикаменти #лечебни заведения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »