Байдън: Ще надминем целта за 100 млн. ваксинирани за 100 дни

Байдън: Ще надминем целта за 100 млн. ваксинирани за 100 дни
Twitter/@POTUS
A A+ A++ A

Националният празник на Съединените щати - 4 юли, може да се превърне в ден на независимостта от COVID-19. Тази надежда изрази американският президент Джо Байдън в първото си телевизионно обръщение, излъчено в праймтайма, предаде Нова ТВ.

Държавният глава се обърна към сънародниците си в деня на първата годишнина от началото на ограничителните мерки. Джо Байдън призова амерканците да останат бдителни към заразата и каза, че ще разпореди на отделните щати до 1-ви май да са започнали да ваксинират срещу коронавирус всички пълнолетни граждани. В момента ваксините се прилагат приоритетно на по-уязвимите хора.

„Казах, че възнамерявам да имаме 100 милиона ваксинирани през първите си сто дни след встъпването ми в длъжност. Тази вечер мога да кажа, че не само ще постигнем тази цел, но и ще я надминем. Никоя друга държава в света не го е правила. След тази дълга, тежка година ще направи 4 юли нещо наистина специално и ще отбележим не само независимостта ни като нация, ще започнем да отбелязваме независимостта ни и от този вирус”, каза Байдън.

 

#САЩ #ваксинирани #коронавирус #Джо Байдън #4 юли #независимост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »