Румяна Пенкина е починалата след ваксинация с Астра Зенека, проговори и лекарката, която я е имунизирала

Общество | 12 март 2021, петък / 17:52| Показвания:57-годишната Румяна Пенкина е починалата след ваксинация жена от село Йоаким Груево, съобщи кметът на селото Наум Нихтянов. По думите му жената е била видимо физически здрава, жизнена и работоспособна. Живеела е на семейни начала с животновъд от селото, точно на улицата на кмета.

"Възпитани и работливи хора", добави кметът. Нихтянов няма информация колко хора от селото са се ваксинирали до сега, но твърди, че не са много.

Той предполага, че смъртта на жената ще стресне останалите от селото, които искат да се ваксинират.

За БНТ личният кардиолог на починалата пациентка заяви, че са спазени всички задължителни процедури преди ваксинацията. Направен е и обстоен преглед на жената, според който е нямало опасност да бъде ваксинирана.

Д-р Ганчевска потвърди, че пациентката е била с няколко заболявания. Поставената ваксина не е от партидата, заради която няколко европейски държави прекратиха ваксинацията с "Астра Зенека".

"Тя попадаше в групата, която трябваше да бъдат ваксинирани, имаше желание жената, подписа съответните документи. Нямаше температура, нямаше никакви оплаквания и беше ваксинирана.

"С много заболявания - да, тя ми е пациентка от няколко години, но аз нямам право да ви давам информация за здравословното ѝ състояние. Ако имаше опасност и ако съм предполагала, че има и най-малка опасност, аз нямаше да я ваксинирам", заяви кадриологът д-р Мария Ганчевска.

Д-р Ганчевска


Тагове: Астра Зенека, ваксинация, Йоаким Груево

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси