Ранени полицаи при сблъсъци на протест в Лиеж

Ранени полицаи при сблъсъци на протест в Лиеж
БГНЕС
A A+ A++ A

Няколко полицейски служители са били ранени след безредици, насилие и грабежи по време на демонстрация "Животът на чернокожите има значение" в източния белгийски град Лиеж, предадоха БГНЕС и БНТ.

Шествието беше проведено в знак на протест срещу ареста на жена, обвинена за "бунт" в града в понеделник, която на свой ред обвини полицията в расизъм, съобщи говорител на полицията.

Полицията отхвърли това обвинение, твърдейки, че жената е оказала съпротива по време на ареста. Говорителят заяви, че в събота "млади хора се присъединили към групата на мирните протестиращи и след това напуснали демонстрацията, за да отидат и рушат центъра на града".
Те "хвърляли камъни по централното полицейско управление и полицейски превозни средства", каза тя пред Франс прес.

Полицейски служител на мотоциклет, който е съборен на земята и нападнат, е хоспитализиран, а няколко други служители също са ранени, добави тя. "Имаме работа с двеста млади хора," взломаджии ", които се движат много бързо, на групи и плячкосват магазини."

Полицейски подкрепления бяха изпратени, за да се справят с неприятностите и до края на вечерта спокойствието в центъра на града бе възстановено.

Полицията призова гражданите да избягват този район, а кметът препоръча магазините да затворят.



#Белгия #Лиеж #протест #шествие #сблъсъци #демонстранти #полиция #пострадали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"